[ad_1]
به گزارش ایرنا غلام حسین تیموری سهشنبه شب در ستاد مدیریت بحران شهرستان هیرمند اظهارداشت: ملخ آسیایی از مهمترین آفات مراتع، مزارع و باغات بعد از ملخ صحرایی در سیستان و بلوچستان بوده که قدرت مهاجرت وسیع داشته و از آفات عمومی محسوب میشود.
وی افزود: این حشره دارای دو فاز مهاجر و انفرادی است که بسته به تنوع فصل و میزان رطوبت درصد مختلفی از اشکال سبز رنگ یا قهوهای رنگ وجود دارد.
مدیرحفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان گفت: این گونه ملخ به گرما و رطوبت متوسط نیاز دارد و ۲ تا سه نسل در سال تولید مثل داشته ولی در هوای گرم چرخه زندگی آن کوتاهتر میشود.
وی بیان کرد: دستههای ملخ روزها مهاجرت میکنند و میتوانند به نقاط دورتر پروازهای طولانی تر از ملخهای انفرادی داشته باشند به طوریکه این ملخ در طول عمر قادر است صدها کیلومتر پرواز کند.
تیموری افزود: این ملخ ها از خانواده گندمیان تغذیه و پوره و حشره کامل از برگ و ساقههای جوان تغدیه میکنند ولی در عین حال به سایر گیاهان سبز مثل سبزی و صیفی نیز آسیب میزنند.
وی تصریح کرد: از اواخر هفته قبل این آفت از کشور افغانستان به شهرستان هیرمند هجوم آورده و بستر خشکیده تالاب بینالمللی هامون که پوشش گیاهی مناسبی دارد را آلوده کرده است.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان اظهارداشت: دیده بانان سازمان جهاد کشاورزی و مردم محلی مشغول رصد و پایش این حشره در منطقه هستند.
وی بیان کرد: امکانات مبارزه شیمیایی از قبیل سم و سمپاش در شهرستان هیرمند آماده شده ولی با توجه به اینکه در محل مراتع دام و احشام عشایر و دامداران حضور دارند پس از اطلاع رسانی به افراد مذکور و تخلیه مناطق با کمک دهیاریها و شوراها و مناسب شدن شرایط جوی(کاهش توفان) عملیات مبارزه آغاز خواهد شد.
[ad_2]
Source link